Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3

Downloads en websites:
Jeelo (inlogpagina voor leerlingen)
Presentatie informatieavond voor ouders.
Muiswerk 

De laatste  vijf weken in groep 3
De komende weken gaan we de Cito-toetsen afnemen. Deze resultaten worden aan het rapport toegevoegd. Op dit moment behandelen met Lijn 3 thema 11: De hut. We sluiten het jaar af met thema 12: Overal water. 

Jeelo 5: Beleven van onze planeet.
Het thema is op het schoolplein geopend door een echte professor van Mad Science met een raketlancering. De raket ging echt super hoog de lucht in. De gelanceerde raket mochten we houden. Deze is op de thematafel voor het raam in de koffiekamer te zien. In groep 3 richt het thema zich op het weer en de seizoenen. We gaan de komende drie weken elke dag het weer meten. Gelukkig hebben we bij TechnoPromo allemaal een regenmeter, windwijzer en thermometer gemaakt zodat iedereen ook thuis het weer kan meten. 

Na de meivakantie
De meivakantie zit er weer op. Nog acht weken school en dan is het alweer zomervakantie. Wat gaat een schooljaar toch snel! Op dit moment werken we met Lijn 3 aan thema 10 dieren ( de ouderbrief staat onderaan deze pagina).
Fijn om te zien dat er veel is gelezen in de meivakantie. 
Op maandag 28 mei staat er een uitje naar Technopromo gepland. De kinderen blijven deze dag over op school omdat we er al om 12:45u moeten zijn. 

Juf Juul
Ik ben Juul van Dam, 22 jaar en zit in het laatste jaar van de Pabo. Dit schooljaar ben ik LIO-stagiaire in groep 3. Dit houdt in dat ik in de loop van mijn stage de groep zelfstandig zal overnemen. Daarnaast verricht ik dezelfde werkzaamheden op school als Janneke en Inge. Mijn stagedagen zijn: dinsdag, woensdag en vrijdag.

Het kan zijn dat sommigen mij (her)kennen. Ik ben opgegroeid in Overasselt. Sinds kort woon ik met mijn vriend Bas in Nijmegen. Daarnaast heb ik eerder stagegelopen op De Zilverberg, een half jaar bij Juf Sanne (groep 5/6) en een half jaar bij Juf Petra (groep 3). Verder kunnen jullie mij tegenkomen bij de Coöp. Hier ben ik regelmatig te vinden achter de kassa of bij het tankstation. Ik heb erg veel zin in de stage en hoop u graag te ontmoeten. Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag!                                                                                                                                


Jeelo 4: Zorgen voor dieren
Maandag 19 maart is het nieuwe Jeelo thema geopend met een bezoekje van een echte dierenartsassistente ( de zus van juf Anne-Mieke). We hebben gezien hoe een controle bij een hond gaat. En we hebben ook gekeken wat je allemaal moet doen als een dier geopereerd wordt: handschoenen aan, groen doekje op de hond leggen, mondkapje voor de mond. En als de operatie klaar is, krijgt de hond een jasje aan zodat hij niet kan krabben. We vonden het allemaal erg interessant. Dierenartsassistente Yvonne, super bedankt voor de leuke en leerzame uitleg.

               
De afgelopen weken hadden we veel dieren op De Zilverberg.
Heeft u ze allemaal gezien?
Pony's, wandelende takken, meelwormen, rupsen, vlinders, kikkerdril en kuikentjes.
De kuikentjes zijn ondertussen al verhuisd naar een ander onderkomen. 

Boomfeestdag
Op vrijdag 16 maart doen groep 3 en 4 mee aan de Boomfeestdag. Op het schoolplein wordt met behulp van de leerlingen een aantal bomen geplant. Daarnaast zijn er diverse andere werkzaamheden waar de kinderen die ochtend mee aan de slag gaan.
Voor deze dag is het handig als de kinderen niet hun beste kleren aanhebben.  Ook kunnen ze een schep en tuinhandschoenen meenemen.
Foto's van de boomfeestdag.

Leesfeest!
Woensdag 31 januari sluiten we thema 6 af. Dit was een feestthema want.......we hebben nu alle letters geleerd. De komende thema's gaan we steeds moeilijkere woorden lezen en we hebben meer en meer aandacht voor het tempo lezen. Onderaan deze pagina blijven we de ouderbrief en de woordrijtjes publiceren per thema. 
Het is fijn als u met uw kind zoveel mogelijk "leeskilometers" maakt. Dit kunnen de woordrijtjes zijn, maar ook leuke boeken van de bibliotheek.

Jeelo 3: Leren voor later 
Na de kerstvakantie zijn we gestart met het derde thema van Jeelo. Het thema werd geopend door een middag met workshops. De kinderen konden zich inschrijven bij een workshop naar keuze. Je kon onder andere kiezen uit houtbewerking, tassen versieren, knuffelrups maken. Ieder kind mocht aan zijn talent werken. 
Ook hebben de kinderen huiswerk gekregen. "Breng je talenten in beeld". 
Leuk om te merken dat jullie dit zo goed samen met de kinderen hebben ingevuld. 

In het kader van dit thema wordt een extra open podium georganiseerd. Dit open podium is tevens de afsluitende activiteit van het Jeelo-project. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken.
Het open podium voor groep 1-2 A en groep 3 is op donderdag 1 maart van 14:15 - 15:00. 

2018 !
En dan zitten we alweer in 2018. Wat gaat de tijd toch snel. We wensen iedereen een goed en gezond 2018 toe.
We beginnen na de kerstvakantie weer vooraan met de Zilverbergregels. Deze week behandelen we dus regel 1. 

Sinterklaas
Er woedde een fikse storm op zee. Er zijn zelfs natte pakjes aangespoeld. Maar gelukkig is Sinterklaas in goede gezondheid toch in Nederland aangekomen. Maandag hadden we allemaal maar één pepernoot in onze schoen. Ongelooflijk! We hadden namelijk gezien dat de kinderen in groep 5-6 veel meer hadden gekregen. Wat bleek..... de grapjespiet was in onze klas geweest. Hij had de rest van de pepernoten verstopt in de bak van de knikkerbaan. Pfff, gelukkig maar! Maar dat was het niet alleen, we hebben ook een leeg Sinterklaasboek gekregen. Om de Sint, die een heel nat Sinterklaasboek heeft, te helpen. We kunnen nu zelf het Sinterklaasboek vullen met onze wensen, hobby's, lievelingskleur etc.
Vrijdag zetten we het boek klaar voor Sinterklaas. Dan kan hij het meenemen en hopelijk weet hij dan weer alles van ons!
Maandag 4 december hebben we geoefend met cadeautjes inpakken. We hebben een handleiding gekregen van de juf. Daarop stond precies hoe je een cadeautje moest inpakken. De juf vond dat we al heel netjes cadeautjes konden inpakken.  Kijk maar eens naar de foto's van het inpakken. 

Foto's cadeautjes inpakken.
Foto's van het knutselcircuit samen met de groepen 1-2

Even voorstellen.......
Hoi! Mijn naam is Chey. Ik loop hier mijn eerste jaar stage van de Pabo HAN in Nijmegen. Ik loop nu mee met groep 3 en ik heb het na drie weken al naar mijn zin. Ik hou ervan om lekker uit te slapen, ook doe ik graag dingen met mijn vrienden. Ik zie ernaar uit om hier mijn stage af te ronden. Ik ben tot februari in groep 3.

Jeelo 2: Omgaan met geld.
Maandag 23 oktober zijn we gestart met het tweede Jeelo thema. We starten met het inzamelen van statiegeldflessen op school voor het "Serious Request".  Dus lever uw statiegeldflessen op school in!
Wilt u de stand van zaken zien?    https://kominactie.3fm.nl/actie/dezilverbergkomtinactie
Maandag 6 november gaan we op bezoek bij Vintage & More in Heumen.  Daar gaan we ervaren hoe een kringloopwinkel in zijn werk gaat: inleveren van spullen, sorteren, herstellen, prijzen, verkopen. Hierna gaan we met de hele school onze eigen kringloopwinkel starten.

De Zilverwinkel is geopend.
Op dinsdag 21 november is onze vintage winkel officieel geopend. Al direct hadden we onze eerste klanten.
De openingstijden zijn: ma ,di ,do en vrij: 13.00-13.15 en 14.45-15.15 en woensdag van  12.00-12.30
Wij nodigen iedereen eens uit te snuffelen tussen de mooie spullen.

De opbrengst van de winkel zal in zijn geheel ten goede komen aan de school. Onze wens is afsluitbare prullenbakken in alle groepen.

Fotoalbum "omgaan met geld"
Fotoalbum "winkeltje spelen"
 

Jeelo 1: Zorgen voor jezelf en anderen.
We hebben het thema geopend met het maken van een fruitspies. In groep 3/4  hebben we het over onze zintuigen. We hebben onze zintuigen bekeken in de spiegel en nagetekend. Maar ook hebben we appelmoes gemaakt en geproefd. Afgelopen week hebben we tijdens het fruit eten verschillende soorten groenten en fruit geproefd zoals bessen, druiven, komkommer. In de week van 2 oktober werken we nog volop aan ons zelfportret.   


De eerste weken op school.
Wat hebben we de afgelopen drie weken hard gewerkt! Wennen aan elkaar, zitten aan een grote tafel, je stoel op de bordplek of werkplek zetten, materiaalbazen, rekenwerkboek, rekenoefenboek, woorddoeboek, letterdoos, rijtjesboek, woordmaker, niet meer zo lang buiten spelen, aan elkaar schrijven, lezen, spelling. Chapeau voor al die hardwerkende en knappe koppies. Want doe het maar eens! Groep 3 is hard werken, hoor.
Gisteren en vandaag hebben we de eerste toetsen al gemaakt. En nu op naar het volgende rekenblok en leesthema.
Maar ook zijn we gestart met Jeelo: zorgen voor jezelf en anderen.
Foto's van de eerste weken in groep 3 en het biebbezoek.

Lezen in groep 3!
Maandag 28 maart zijn we gestart met thema 9: "De kunst". 
Hieronder kunt u de ouderbrieven lezen van Lijn3.  Zo blijft u op de hoogte van wat wij in de groep leren! 
Op het klankenbord staan de aangeboden letters van het thema. 
Thema 1:         ouderbrief           klankbord       woordrijtjes
Thema 2:         ouderbrief           klankbord       woordrijtjes
Thema 3:        ouderbrief            klankbord       woordrijtjes
Thema 4:        ouderbrief            klankbord       woordrijtjes
Thema 5:        ouderbrief            klankbord       woordrijtjes
Thema 6:        ouderbrief            klankbord       woordrijtjes     
Thema 7:        ouderbrief                                          woordrijtjes 
Thema 8:        ouderbrief                                          woordrijtjes
Thema 9:        ouderbrief                                          woordrijtjes
Thema 10:     ouderbrief        
Thema 11:    ouderbrief
Thema 12:    ouderbrief           

De zeven zilveren Zilverbergregels:
De komende zeven weken gaan we alle Zilverbergregels bespreken. 
  1. Ik ben ik, jij bent jij. Iedereen hoort erbij!
  2. Probeer eerlijk te zijn, maar doe daarbij de ander geen pijn.
  3. Help een ander wanneer je kan, gezellig samen daar genieten we van.
  4. Schelden doet zeer, daarom doen we dat nooit meer.
  5. We praten met elkaar en luisteren naar elkaar.
  6. We zorgen samen voor plezier, ja dat doen we hier.
  7. Spullen van jou, spullen van mij. Zorg ervoor, dan blijven we blij.
Contactouders.
We hebben dit jaar drie contactouders. Wat ontzettend fijn.
De contact ouders zijn Dorine (moeder van Mathijs), Marion (moeder van Jonneke)  en Daniëlle (moeder van Lise).