Groep 6-7

Welkom op de pagina van groep 6-7

Downloads en websites:
Jeelo (inlogpagina voor leerlingen)
Muiswerk

Jeelo: "Beleven van onze planeet"
Afgelopen week is het laatste Jeelo thema van dit schooljaar gelanceerd met een heuse raketlancering. In samenwerking met Mad Science hebben we met de hele school gekeken naar een raketlancering op het schoolplein. Gelukkig kwam de raket niet op het dak van de school terecht. We moesten even zoeken waar de raketten zijn gevonden. De staan nu op de Jeelo tafel in de koffiekamer voor het raam.  In groep 6/7 houdt dit thema vooral in dat ons gaan bezig houden met verschillende klimaten, aardbevingen, vulkanen en de strijd tegen water.

Verkeersexamen groep 7
Iedereen is geslaagd voor het verkeersexamen. Van harte gefeliciteerd!

Jeelo: "Zorgen voor dieren"
Het kan u niet ontgaan zijn dat we dit project zorgen voor dieren: kuikens, wandelende takken, meelwormen, pony's in en rond de school.  Veel animo was er voor de kuikenbroederij. Na enkele dagen kwamen de kuikens uit de eieren. De kuikens zijn inmiddels ondergebracht bij het logeeradres Verploegen waar ze goed verzorgd worden. 

Meneer Chey stelt zich voor....
Hallo ik ben Chey en ik ben 18 jaar. Ik zit in het eerste jaar van de Pabo. Ik loop stage op De Zilverberg en ben op maandag en dinsdag te vinden op school. Mijn eerste stage heb ik in groep 3 afgerond. Momenteel loop ik stage in groep 6-7. Ik houd erg van sporten en natuurlijk lesgeven. Ik verheug me op de rest van deze leuke en leerzame stage!


Jeelo: "Leren voor later"
Na de kerstvakantie zijn we gestart met het derde Jeelo thema van dit jaar. Leidraad binnen dit thema is "talenten ontdekken". Het thema is geopend met diverse workshops waar kinderen op konden inschrijven. We hebben talenten gezien in handlettering, flipperkast maken, macrameeën, legostad bouwen.
Daarnaast hebben we kennis opgedaan over Willem Drees, werken toen en nu, Nederland en de wereldoorlogen, de Nederlandse regering.
Het projectresultaat voor de hele school is dat er een leerlingenraad opgericht wordt. 
Het thema sluit af met een open podium. Onderstaand de indeling van de drie open podia. 
Woensdag 28-2   11.30-12.15 Donderdag 1-3    14.15-15.00 Vrijdag 2-3           14.00-15.00
Groep 1/2 B
Groep 4
Groep 1/2 A
Groep 3
Groep 5/6
Groep 6/7
Groep 7/8
Ouders/ verzorgers zijn van harte welkom bij dit open podium. 


2018!
Het nieuwe jaar is weer van start gegaan! Wij wensen jullie allemaal een heel goed en leerzaam 2018 toe!

Sneeuw & schaatsen december 2017
Afgelopen weken hebben we volop kunnen genieten van het winterweer. Hoogtepunten waren de sneeuw begin december en het schaatsen op 20/12. Via de volgende links vindt u de foto's van deze leuke dagen.
Groep 6-7->Sneeuw december 2017
Groep 6-7->Schaatsen december 2017

New Jeelo project
Vorige week zijn we gestart met ons nieuwe Jeelo project: 'Omgaan met geld'. In het kader hiervan zullen we a.s. maandag een uitstapje maken naar de vintage winkel in Malden. Voor uw kinderen betekent dit dat zij op school zullen overblijven omdat we rond half één weer terug zullen zijn. We eten gezamenlijk in de klas en kunnen erna nog even 'luchten' op het schoolplein.  Omdat we 'omgaan met geld' ook verweven met activiteiten rondom eind december, zijn we tevens gestart met het verzamelen van lege flessen. En chapeau: de stapel groeit enorm.  Het geld dat dit opbrengt, gaat naar Serious Request. Dit jaar staat het in het teken van het herenigen van families.
Gisteren hebben we een heel leuke demonstratie gehad van Mad Science. Als jullie kinderen hier belangstelling voor hebben, dit gaat starten vanaf januari en is een activiteit ná school.
Bekijk hier de foto's van Mad Science!

Jeelo: "Zorgen voor jezelf en anderen"
De afgelopen weken zijn we bezig geweest rond ons thema 'zorg voor jezelf en anderen'. Momenteel werken de kinderen aan een mindmap en deze zullen binnenkort te zien zijn in de gang van de bovenbouw. Ook hebben we onze hartslag gemeten tijdens rust en na inspanning. Tijdens de gymlessen hebben wij diverse rots- en wateractiviteiten gedaan. Activiteiten die vragen om samenwerking, zorgzaamheid maar ook goed zorgen voor jezelf: weerbaar zijn en je grenzen bewaken. De week tegen pesten sloot tevens hier bij aan.

Bekijk hier foto's van het maken van een mindmap. 

De zeven zilveren Zilverbergregels
Wij werken aan de hand van de zeven zilveren Zilverbergregels. Elke week staat er één regel centraal.
  1. Ik ben ik, jij bent jij. Iedereen hoort erbij!
  2. Probeer eerlijk te zijn, maar doe daarbij de ander geen pijn.
  3. Help een ander wanneer je kan, gezellig samen daar genieten we van.
  4. Schelden doet zeer, daarom doen we dat nooit meer.
  5. We praten met elkaar en luisteren naar elkaar.
  6. Spullen van jou, spullen van mij. Zorg ervoor, dan blijven we blij. 

Coöperatief leren
Wij proberen regelmatig coöperatieve werkvormen in te zetten in ons onderwijs. Coöperatieve werkvormen dragen bij aan het pedagogische klimaat in de klas en verhogen de leeropbrengst.