Jeelo

De Zilverberg is een Jeelo school

Jeelo staat voor  'Je Eigen Leeromgeving'. Jeelo heeft twaalf projecten. Al deze projecten hebben de beleving van het kind en de directe leefomgeving van het kind als uitgangspunt

Jeelo 'even' uitleggen aan ouders is altijd weer een hele uitdaging. Er is zoveel te vertellen. Daarom hebben we speciaal voor ouders van Jeelo-scholen een animatie gemaakt. Daarin zien ouders dat zij in Mijn Jeelo altijd en overal kunnen meekijken met wat hun kind leert.

Uw zoon/dochter heeft een eigen inlogcode. Hiermee kan zowel thuis als op school gewerkt worden. Voor de leerling-website gaat u naar: https://zilverberg.mijnjeelo.nl/

 

De 12 projecten van Jeelo
  
Project Omgaan met elkaar
We leven samen met allerlei verschillende mensen met verschillende waarden en normen. Hoe ga je daarmee om? Hoe kun je die verschillen leren waarderen?
 
Project Maken van je eigen product
We gebruiken dagelijks allerlei producten. Wie maken die producten? En hoe zien de productieprocessen eruit? Kinderen gaan zelf aan de slag met productontwikkeling.
 
Project Leren voor later
Wat kun je van vroeger en van nu leren dat belangrijk is voor jezelf voor later? Welke talenten heb je al en hoe ontwikkel je die verder?
 
Project Zorgen voor dieren
In Nederland zijn veel huisdieren. Bij het verzorgen van een dier komt vaak meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Hoe zorg je goed voor een dier?
 
Project Beleven van onze planeet
Op en om de aarde valt veel te bekijken en beleven. Kinderen onderzoeken en verwonderen zich over allerlei natuurverschijnselen.
 
Project Veilig in het verkeer
De kinderen gaan dagelijks door het verkeer naar school. Hoe kan dat zo veilig mogelijk. Wat moet je daarvoor weten en kunnen?
 
Project Zorgen voor jezelf en anderen
Gezondheid vindt iedereen belangrijk. Hoe zorg je niet alleen voor lichamelijk welbevinden, maar ook voor psychisch en sociaal welbevinden van jezelf en anderen?
 
Project Omgaan met geld
We worden dagelijks verleid tot consumptie. Op straat, in de winkel, op de tv en in social media. Maar ook door anderen. Hoe ga je hiermee om?
 
Project Leren van personen van vroeger
Veel personen uit de Nederlandse geschiedenis hebben nog steeds een belangrijke invloed op ons huidige dagelijks leven. Wat kunnen we van deze personen leren?
 
Project Inrichten van je eigen omgeving
We wonen met veel mensen in een klein land. Grond is schaars. Hoe gaan we zorgvuldig en slim met onze ruimte om?
 
Project Omgaan met natuur
Zonder natuur, planten en dieren kunnen mensen niet leven. Hoe zijn planten, dieren en mensen van elkaar afhankelijk? En hoe ga je zuinig met natuur om?
 
Project Veilig helpen
In het dagelijks leven gebeuren soms kleine of grotere ongelukken. Hoe kun je jezelf en anderen dan veilig helpen?