Vertrouwenspersonen

Een sociaal veilige schoolomgeving voor iedereen.



Interne vertrouwenspersoon
Ondanks dat we onze uiterste best doen om een sociaal veilige schoolomgeving voor iedereen te creëren, kan het gebeuren dat er zich iets voordoet wat ons ontgaat. Wanneer u dat ervaart, iets u niet lekker zit, u vragen heeft over wat zich heeft voorgedaan, dan nodigen we u uit om een afspraak te maken met de leerkracht van uw kind, of wanneer van toepassing de directeur of intern begeleider.
Komt u er niet uit, of u ervaart een drempel om zaken bespreekbaar te maken dan kunt u terecht bij een van de interne vertrouwenspersonen van de school.
De interne vertrouwenspersoon biedt allereerst een luisterend oor en geeft, wanneer u dat wenst, informatie over mogelijke vervolgstappen die u kunt nemen. U bepaalt zelf de keuze die u maakt.  Zij kan u hierbij wel ondersteunen.

De interne vertrouwenspersoon is er voor u én voor de kinderen.
Wanneer de kinderen ergens mee zitten, niet lekker in hun vel zitten en dat lastig vinden om met hun leerkracht te bespreken, dan is de interne vertrouwenspersoon er ook voor hen. In vertrouwen kunnen zij bespreken waar mee zitten en wat zij graag opgelost zien. Ook hier biedt de vertrouwenspersoon allereerst een luisterend oor en kijkt met uw kind wat haar/ hem helpt om tot een oplossing te komen en biedt, wanneer helpend, ondersteuning.

U kunt erop rekenen dat we vertrouwelijk en integer omgaan met dat wat u of uw kind ons vertelt, een belangrijke waarde voor ons als vertrouwenspersoon.

Onze interne vertrouwenspersonen zijn:
Bram Kusters (bram.kusters@zilverbergoverasselt.nl)
Inge Daanen  (inge.daanen@zilverbergoverasselt.nl)


Externe vertrouwenspersoon

Stichting CONDOR  kent ook een externe vertrouwenspersoon waar u bij terecht kunt: Willemijn Scheeren
Als externe vertrouwenspersoon begeleidt en ondersteunt zij eveneens medewerkers, ouders en andere betrokkenen bij door hen ervaren ongewenste omgangsvormen en integriteitsvraagstukken
Als externe vertrouwenspersoon is zij niet in dienst van CONDOR en daarmee onafhankelijk. Ook gaat zij vertrouwelijk om met de informatie die zij krijgt, zij heeft immers een geheimhoudingsplicht (m.u.v. strafbare feiten).
Wanneer u denkt dat zij iets voor u kan betekenen, neem gerust contact met haar op:

Willemijn Scheeren
Tel: 0619361245
info@willemijnscheeren.nl

In dit filmpje licht zij uitgebreid toe wat zij voor u kan betekenen